De beste motorene – nå tilgjengelig i Norge

fishingEn av de beste nyhetene for nordmenn som driver havfiske i det aller siste har vært nyheten om at det nå vil bli mulig å få kjøpt Tohatsu utenbordsmotorer her i landet. Det er en spennende utvikling som mange har ventet på en stund. Disse motorene har jo vært kjent for svært god kvalitet og forholdsvis rimelig pris i utlandet, og omtalt mange ganger i de store båtmagasinene hjemme og ute.

Tohatsu er i dag en av største aktørene på verdensmarkedet for utenbords motorer. De leverer kraft og ytelse sammen med den nødvendige påliteligheten og kvaliteten, i følge de som forstår seg på det. Noen vil kanskje hevde at det har vært litt for mye hype rundt Tohatsu motorer, men de erfaringene båtfolk har gjort seg så langt ser ut til å gi grunnlag for det. Tilfeldigvis har Tohatsu også 60-års jubileum for salg av båtmotorer i år, og det kan åpne opp for at det blir noen ekstra gode tilbud i løpet av året.

Mange har sammenlignet Tohatsu med den mye mer kjente bilprodusenten Toyota, nettopp fordi motorene deres er kjent for å ha en unik pålitelighet, samtidig som prisene er overkommelige, og bruktprisene holder seg godt. De som har eid en Toyota vil kjenne seg igjen i disse fordelene. Tohatsu har som sitt aller høyeste mål at deres motorer skal være mer pålitelige og langtlevende, enn noen andre motorer som er tilgjengelige på det ordinære markedet. Driftssikkerheten kommer alltid først, fordi den til vanns henger så nært sammen med den alminnelige sikkerhet for personer og eiendom. Forsikringsagenten din vil nok bli svært glad hvis valget faller på Tohatsu.

På den annen side kan man innvende at tenåringsbarn ikke nødvendigvis vil bli like imponert, Tohatsu er kanskje ikke den aller råeste motoren når det gjelder fart og spenning. Men for svært mange båteiere vil nok hensynet til kvalitet og driftssikkerhet trumfe slike betenkeligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *