Er du tøff nok til isfiske?

ice fishingIsfiske er manges kjæreste fritidsaktivitet vinters tid. Det er både spennende og utfordrende å være ute i fri luft over lang tid når det er så kaldt ute, og kjempe både mot elementene og fisken på en og samme tid. Dette er en type fiske som ikke bare krever mye tålmodighet, men også at man har alt klart når det gjelder lokalkunnskap og utstyr.

Det vanligste er selvfølgelig å drive med isfiske på en innsjø, men det går også an å gjøre det på sjøen, eller fjorden, dersom det er trygg is. Man må selvfølgelig være helt sikker på at isen er trygg, og kjenne til de lokale forholdene med hensyn til strømninger under overflaten, hvis ikke kan isfiske bli til en gambling med liv og helse.

Hvordan man fisker på isen kan variere litt med smak og behag. De mest drevne liker gjerne å ha flere hull i isen på en gang, men for de fleste amatører og nybegynnere er det like greit å holde seg til ett hull så lenge det gir resultater. Man kan bruke øks, eller bor, for å få hull i isen, i dag har nok boret begynt å passere den gode, gamle øksen i popularitet. Isbor blir stadig mer avanserte, og gjør det enkelt å få til hull som er akkurat slik du ønsker. Det er likevel greit å ha øks, dersom du håper å få litt større fisk, og følgelig også har behov for et noe større hull.

Vær forsiktig når du fisker på isen, og snakk med de som er lokalkjent på stedet dersom du selv ikke er det. Tenk også over at vintrene i Norge nå er noe mildere enn før, slik at man ikke kan ta for gitt at isen er så sterk som den var før. Ikke bli en av fiskerne som begynner å drive på et isflak, som det har vært noen eksempler av de senere årene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *