Friluftsliv i Meldal

FrilsjøenMeldal er en kommune med gode muligheter for friluftsliv og aktiviteter, herunder selvfølgelig spesielt jakt og fiske. Men det er også mange andre morsomme aktiviteter som er tilgjengelige for kommunens innbyggere.

En av de mest populære attraksjonene er Frilsjøen, som har kommunens eneste planlagte kommunale badeplass. Denne badeplassen er ekvidistant fra kommunens to hovedsentra Løkken og Meldal, i overkant av 6 km er det fra begge. Den ligger nær fylkesvegen som går fra Meldal i retning Hølonda, som mange kjenner best som hjemstedet til Oddvar Brå og Leik IL. På denne badeplassen er det flust mer parkeringsmuligheter og fine grøntarealer, i tillegg til at det er de nødvendige sanitæranleggene slik at man kan gjøre fra seg og skifte under akseptable forhold. For å komme seg til badeplassen er det bare å følge skiltingen mot Frilsjøen Camping. Frilsjøen er for øvrig ypperlig egnet til fiske både sommer og vinter, men du trenger fiskekort for å fiske der.

Et annet populært sted å fiske er i elven Orkla, og mer spesifikt i nærheten av Mogset Gård. Der er det nemlig en fiskeplass som er spesielt tilrettelagt for bevegelseshemmede, og her kommer det funksjonshemmede fiskere fra hele landet sommers tid. Det er en plattform på nærmere 50 meter nede ved elven, som gjør det enkelt for rullestolbrukere å fiske med stang. I tillegg er det toaletter tilpasset handikappede, en rampe som man bruker til å komme seg ned til elven, og til og med en gapahuk som kan benyttes dersom været slår om. Også her kan man enkelt få rett til å fiske ved å henvende seg til jakt- og fiskerlaget. Man kan også kjøpe fiskekort på gården hvis det er noen til stede.

Et annet spennende tilbud er pilegrimsleden som går gjennom kommunen. Her går du gjennom vakkert kulturlandskap på vei mot katedralen i Nidaros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *