Jakt og fiske som fritidsaktiviteter

Hunting and fishingDet er viktig å holde seg aktiv, det er sunt både for kropp og sjel å være ute i naturen, og holde seg frisk og rask. For de aller fleste i dette landet finnes det muligheter for å boltre seg i naturen, og for svært mange, kanskje særlig menn, er jakt og fiske noe av det mest meningsfylte en kan bruke fritiden til. Da kommer man både nærmere den utvendige naturen, og samtidig finner man gjerne også frem til sin egen natur. Det er tross alt slik at i størstedelen av menneskehetens lange evolusjonære historie var mennene først og fremst, før de var noe annet, jegere og fiskere. Dette er en biologisk arv som alle menn bærer i seg, og den konsentrasjonen om å ta et bytte er en gave som kommer fra denne historien.

Norge er et land som er svært godt egnet for alle slags friluftsaktiviteter, herunder også jakt og fiske. Det kan være liten tvil om at de første menneskene som kom til Norge fulgte de store byttedyrene etter hvert som isen flyttet seg nordover mot slutten av siste istid. Etter hvert slo de tapre jegerne seg ned, gjerne på øyene og ved fjordene og elvene for å ha rikelig tilgang på fisk. Lenge før det industrielle fisket slo i gjennom, for ikke å snakke om fiskeoppdrett, var fisk den største og mest kjente eksporten fra dette landet. Selv i dag har nordmenn muligheten til å ta fri fra den moderne virkelighet og tre tilbake i sine naturlige omgivelser, og kanskje også få til litt matauk med børse og fiskestang.

I dag plages mange av livstilssykdommer som følge av alt for liten aktivitet. Om bare disse menneskene kunne funnet tilbake til seg selv gjennom å komme seg ut i naturen og prøve seg på jakt og fiske!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *